tisdag 15 juli 2014

En doft av engelska rosor, örtteer och nybakade scones

Vi är två stycken personer i ungefär samma ålder och med nästan identiska sommarklänningar som med två minuters mellanrum tittar in genom fönstret, går förbi och sedan vänder om för att gå in genom dörrarna till A.C. Perch's tearoom. 
Doften av Earl Grey, exotiska kryddor och nybakade scones sprider sig längs kullerstensgatan och man kan inte låta bli att bli förförd. Likt älvorna som lockar med sin dans, lockar de söta och kryddiga dofterna som kommer från den lilla tesalongen.

Jag har länge gått och tittat in genom fönstret på den ganska nyöppnade te-salongen som ligger i Latinerkvarteret - stadens konstnärskvarter med kullerstensgator och äldre byggnader - i Århus och i dag såg jag chansen när lille H sov i vagnen efter en liten shoppingrunda på gågatan.


Jag gick in genom dörren och andades in alla dofter, väntade snällt vid en disk för att bli tilldelad ett bord. Kristallkronorna i taket och de lejongula stolarna var som tagna från en engelsk herrgård.


Jag satte mig vid ett bord som var fint dukat med champagneglas och den kungliga danska servisen från Royal Copenhagen och jag kände mig ytterst aristokratisk och ganska viktig, en person med stil, ja mer än vanligt alltså. ;-)



Klassisk musik strömmade ut ur högtalarna och jag drack jasminte som bryggts vid helt rätt temperatur ur en kunglig tekopp. Det var bara stora hattar, engelska rosor och giftmord á la Agatha Christie som saknades för att fullända en engelsk idyll. 

- En liten del av England med en tvist av Asien och den danska kungafamiljen i ett halvmulet Århus, en vanlig tisdag. Det är väl det man kallar vardagslyx.










2 kommentarer:

  1. Wow! Vilket ställe! Som taget ur en gammal film.

    Sommarhälsningar
    Elisabet

    SvaraRadera
  2. Så mysigt med lite lyx i vardagen!
    Ha det gott!
    Kram

    SvaraRadera