onsdag 9 juli 2014

Frosseri ...

Det fantastiska med sommaren är solen, maten och ett glas rosé i solnedgången. Det är ingen som under sommaren tänker på vare sig tallriksmodeller eller att äta nyttigt. Värmen gör att man ändå inte orkar äta gräddsås och annan härligt fet mat och per automatik lever man lite hälsosammare och så rör man sig mer. Jag själv har nästan dagligen träningsvärk efter trädgårdsarbete och bärplockning.
Men å andra sidan frossar man i grillat kött. De flesta får något djuriskt i blicken när man talar om grillmat och uttrycket less is more existerar inte i samband med kött som svettats över kol

Och den där grillfebern får man säkerligen in med modermjölken. Det finns ingen lyckligare än lille H när han lyckas få tag på ett av grillspetten på min tallrik. Med ett mmm ... åker potatissalladen och de fint utskurna köttbitarna ned på plattorna under trädgårdsbordet och han sätter likt en hungrig varg tänderna i grillspettet.


2 kommentarer:

  1. Det riktigt syns hur gott det är!!!
    Just nu rekommenderar socialstyrelsen max 500 g rött kött i veckan....;-)
    KRAM!

    SvaraRadera
  2. Vilken finsmakare som äter grillat redan... ;-)

    Sommarhälsningar
    Elisabet

    SvaraRadera