onsdag 16 juli 2014

Sukiyaki och jazz

När det är makens tur att laga kvällsmat betyder det ofta en spontantur in till stan och den japanska restaurangen Soya. Idag var en sådan dag och eftersom vädret äntligen visade sig från sin bättre sida passade vi på att ta uteserveringen. Ärligt talat var det nog mest för att inte behöva ha dåligt samvete för diverse räkchipsdelar, broccolibitar och halvtuggat ris på golvet under en viss liten herres stol som vi valde den skuggiga uteserveringen. :-)

Vi frossade i dumplings och sukiyaki medan vi kikade på folk som gick förbi på gatan utanför.


Efter middagen kunde vi höra trumpeter och hesa röster och det slog mig att det ju är Århus jazzfestival denna vecka. Vi bestämde oss därför för att ta en öl på ett av torgen mitt i stan, där det var en livescen med gratis jazz och fullt med glada jazzdiggare.



Lille H var dock inte så imponerad över vad som hände på scenen och gjorde allt för att rymma ur kärran. Turligt nog är maken inte ett lika stort jazz-fan som jag själv och ville med glädje jaga lille H över kullerstenarna medan jag själv njöt en öl i solen och stampade takten. 

Det blev en härligt impulsiv seneftermiddag och som George Gershwin sa: "Life is a lot like jazz ... it's best when you improvise."









2 kommentarer:

  1. Han lyckas verkligen med "matlagningen" ibland! ;-)
    Så mysigt med jazzfestival!
    Kram!

    SvaraRadera
  2. Mysig "hemlagad" mat. ;-) Musik är alltid kul. Vi var på orgelkonsert i kväll med en engelsk världskänd organist på besök i Kumla. http://www.christopherherrick.org/ Häftigt!

    Semesterhälsningar
    Elisabet

    SvaraRadera