fredag 18 juli 2014

Kakgubbar, chardonnay och trevligt semesterhäng

Vilken dag vi hade igår. Det var en skön sommardag och kvällen var nog en av sommarens finaste. Alldeles vindstilla var det och himlen rosa-, orange- och purpurfärgad. Vi satt i utemöblerna på terrassen i sommarstugan ända till kvart över elva, då vi småbarnsföräldrar hade smågäspat i en timme, men vem vill gå och lägga sig när det är så trevligt och när sommarkvällen är så ljuv. Vi pratade om mat, viner och var vi ska resa nästa gång tillsammans, för vi har ju så trevligt ihop.


På förmiddagen, innan vi lämnade Århus, svängde vi förbi ett bageri på vägen till sommarstugan och hämtade där den största kakgubbe en liten fyraåring kan önska sig. Att den var i största laget visste vi redan, men den kunde inte fås mindre. Så laddade med 20-bitars kakgubbe till 7 personer styrde vi kosan mot Pøt och Horsens Fjord för att fira lille Ms födelsedag. Kakgubbe, eller kagemand som den heter på danska, är en födelsedagstradition här i Danmark. Kakgubben påminner om ett jättestort wienerbröd pyntad med glasyr och godis och ett måste på alla födelsedagskalas. Sött och sliskigt är det, men traditioner ska hållas. :-)


Efter brunch och kakgubbe begav vi oss till stranden och tittade på när maken och lille Ms pappa doppade sig i det svala vattnet i fjorden och trängdes med en massa semestrande norrmän.


Sedan kopplade vi av i den stora trädgården och njöt av det danska sommarvädret. Lille H åt vattenmelon och vilade sig lite på trappräcket till terrassen efter en svettig fotbollsmatch med lille Ms nya fotboll. Lycka är att ha en riktig fotboll och med kiknade skratt lockade lille M ut stor som liten på gräsmattan, det var bara morfadern som satt på en stol i skuggan på terrassen och tittade på.



Det är så fint när olika åldrar kan leka och ha det mysigt tillsammans

Och tänk, trots att lille H är en "bebis" som stjäl den lite större Ms leksaker och följer efter honom vart han än går, får lille H ändå vara med och leka med bilbanan. I alla fall ända tills lille H vill se hur den ser ut upp-och-nevänd.





1 kommentar:

  1. Verkar ha varit ett trevligt fördelsedagskalas. Vilken spjuveraktig uppsyn på lille H där vi havet. ;-) Riktigt härlig sommarbild! Och vattenmelon är gott i sommarvärmen!

    Sommarhälsningar
    Elisabet

    SvaraRadera