lördag 9 augusti 2014

När det inte blir som man tänkt sig ...

Vi känner oss lite deppiga och besvikna idag, jag och maken. Redan klockan 6:40 kollade jag på klockan och konstaterade: Nu skulle vi ha suttit på flyget söderut. Runt lunch skulle vi ha checkat in på hotellet och ikväll skulle vi ha ätit veckans första kolgrillade spett på en taverna med utsikt över Medelhavet och tittat på medan solen gick ned i horisonten.

Men så blev det inte. Stackars lille H fick i torsdags skyhög feber och öroninflammation för tredje gången gillt på tre månader. Så därför var vi tvungna att ställa in vår resa till "varmare" breddgrader. Nu stannar vi istället hemma i Danmark och ser till att lille H blir frisk igen.

Han är pigg och glad i dag och ingen feber så långt ögat kan nå. Penicillinet verkar redan ha hjälpt för han river huset och använder all extra energi som han har laddat upp de senaste dagarna.

Han har bland annat kommit på hur man - på bästa sätt - kommer upp till diskhon för att spruta vatten över hela diskbänken.

Han har lärt sig hur man sätter i kontakten till dammsugaren för att den ska sätta igång, vilket maken inte alltid uppskattar när klockan är runt sex.

Och han har kommit på hur man på kortast tid river ned DVD-filmerna i hyllan.



Vi bestämde oss därför för att besöka en lugn lunchrestaurang, för att lille H (och inte minst vi) skulle få luftombyte efter ett par dagar i karantän här hemma. Ett ställe utan allt för många intryck och förkylda människor och vi bestämde oss därför för att bege oss till Godsbanen, Århus subkulturella centrum med en massa konstnärsateljéer, en teater och andra kulturella inslag. Denna helg har de inte några stora arrangemang och därför antog vi att restaurangen, som ligger i den gamla "Godsbanen" (järnvägens före detta fraktcentral), skulle vara ganska folktom. Vi gissade rätt. Det var bara vi, några hipsters och en tysk barnfamilj i hela den stora restaurangen.


Vi beställde in Fish' n' Chips, jag drack Ginger Beer och lille H lekte bland soffkuddarna i loungemöblerna och sprang med kiknande skratt runt stolarna och borden. Just denna restaurang är nog den enda i Århus som inte ser ned på att barn är barn. Här får alla komma som de är, ung som gammal.


Ett ganska kort, men gott och trevligt, restaurangbesök blev dagens semesterutflykt. Inte är det Medelhavet och strålande sol, men så länge vi ägnar tid åt varandra och har det mysigt, kan semestern bara bli sådär perfekt som man läser om i livsstilsmagasinen. Och det viktigaste av allt är att allra sötaste lille H blir helt frisk igen. 

Vem behöver grekiska sallader, ett turkosblått hav, vitkalkade hus och solmogna oliver? Vi har regn, en gammal västernfilm och nyinköpta skenor till lille Hs duplo-tågbana. En kopp Zoega-kaffe på det och så är det semester - på riktigt!



3 kommentarer:

  1. Vad skönt att lille H är pigg igen!!!! Ja, ni får väl göra det bästa av situationen....
    Själv ska jag åka till jobbet.
    Kram

    SvaraRadera
  2. Åh, så tråkigt att ni missar Medelhavet. Fast om man ser det positivt, så har vi ju haft Medelhavsvärme här i sommar, så ni får ta den där resan ett annat år när det bara regnar och är kall sommar här i Norden... ;-) Eller en restresa senare i höst.

    Hoppas verkligen att lille H piggnar till snart och slipper få flera öroninflammtioner eller andra öronproblem. Han kanske har badat för flitigt i värmen...?

    Ni får väl ta en tur till Legoland kanske...? Eller till Sverige. Och grekisk sallad går ju att äta även här i Norden, även om det inte blir detsamma.

    Men det är allt en liten Emil ni har, Verkar varaförsigkommen och full av busiga påhitt redan i unga år. :-)

    Kramar
    Elisabet

    SvaraRadera
  3. Kom på ett ställe till... Bornholm kan rekommenderas så här års. Där är också fina sandstränder och mysiga byar. Inte så långt från er ju... ;-)

    Elisabet

    SvaraRadera