söndag 10 augusti 2014

20-talsvibbar och nyupptäckta pärlor

Vi har semestrat idag, och det kändes faktiskt som riktig semester. Vi packade kånken med kaffe, vattenmelon och mariekex och styrde kosan mot Mariager Fjord. Här finns nämligen en veterantågbana som går mellan Mariager och Handest och som drivs av frivilliga tågentusiaster. Just idag var det "Den stora tågdagen" och alla som hade en tidstypisk koffert med sig fick åka med gratis. Vi hade tyvärr ingen aning om vilken dag det var och därför inte tagit med någon koffert.


Lille H var klädd i sin finaste mössa och blev fotograferad av lokaltidningarna på sin väg in i tåget. Det ska bli spännande och se om han blir tidningskändis i morgondagens tidning :-)

Lille H var eld och lågor och sprang nästan fram till tåget, det här var verkligen spännande.

Vi fick gamla fina tågbiljetter som klipptes av konduktören.



Det fanns så mycket att titta och peta på och det mest spännande av allt var att stå mellan vagnarna och titta ned på rälsen som rusade förbi, det tyckte i alla fall lille H.

Efter varmrökt lax på bryggan i Mariager bestämde vi oss för att sätta oss i bilen och stänga av vår gps och bara låta ödet styra vart vi hamnade ...

... det gjorde att vi kom fram till en gudomligt vacker plats som kallas Bramslev bakker. Det såg nästan inte ut som Danmark, snarare en norsk fjord än en dansk.




En mycket lyckad dag blev det och nu saknar jag inte Grekland för fem öre, det är ett fantastiskt vackert land vi bor i.


  






2 kommentarer:

  1. Vilken underbar dag ni haft! Han är verkligen söt, lille H.
    Tänk vad mycket roligt och vackert det finns på hemmaplan!
    KRAM

    SvaraRadera
  2. Vilken härlig semesterdag! Jättefin bild på dig och lille H! Stilig mössa han har. :-)

    Den sista bilden på fåren i sluttningen ser nästan grekisk ut... ;-)

    Här är semestern tyvärr slut nu, men vi kan inte klaga på vårt semesterväder som har varit soligt och varmt...

    Sommarhälsningar
    Elisabet

    SvaraRadera