tisdag 12 augusti 2014

En dag i konstens tecken

Jag började dagen med en timmes ansiktsbehandling på kosmetolog-skolan inne i stan. En hel timmes behandling för 185 kr, det är så billigt att man borde unna sig det oftare.

Efter att ha blivit klämd på, insmord i x antal krämer och peelad till max var jag lika len och mjuk som en persika. Det var dock inte bara lenheten som liknade en persika, utan även den rödgula nyansen och det lite runda och svullna utseendet. 

Jag hade inte tänkt tanken att man efter en sådan behandling kanske inte bör visa sig bland folk på ett par timmar, men det kunde inte hjälpas. Maken, lille H och jag hade stämt träff på Aros, Århus konstmuseum, för en kulturell förmiddag, och det var viktigare än min fåfänga. 

Hela sommaren har jag velat se Wes Lang-utställningen, men det har inte blivit av förrän nu. Hur som helst är Wes Lang en amerikansk konstnär som tar utgångspunkt i den amerikanska biker-kulturens ikoner och utställningen präglades därför av motorcyklar ...


... nordamerikanska indianer


... och dödskallar och skelett. 


Precis när vi var på väg ut från Wes Lang-utställningen vaknade lille H till i kärran och vi tog därför hissen upp på museets tak. Här finns en jättestor regnbåge av färgat plexiglas som sedan den byggdes år 2011, har blivit något av ett kännetecken för Århus. Verket fyller hela taket och är skapat av den dansk-isländska konstnären Olafur Eliasson. 

Det är konst man får röra och leka i och som tål små klåfingriga barnfingrar. Känslan att ta på luften utan att falla ned är både läskigt och spännande och även om man skrattar kan det vara tryggt att suga på en napp.



Efter att ha sprungit benen av oss inne i den stor regnbågen var vi sugna på lite mat och bestämde oss för att uppleva lite matkonst i museets sommar-restaurang på taket.


Halstrad hälleflundra med sandurt/kveller (vad det nu heter på svenska, men växer på stranden), blåbär och rostade nötter och alldeles varmt nybakat bröd. Maten var fantastisk och hade det inte varit för en liten rastlös kille hade vi säkert beställt in ett glas vin till och njutit tuggorna längre. :-)


Länkar: Art Restaurant
Wes Lang-utställningen på AROS




2 kommentarer:

  1. Spännande mat! Regnbågen är riktigt läcker för att inte tala om utsikten från den!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Kul att få se regnbågshuset! Läckert att se utsikten i regnbågsfärger... ;-)

    Sensommarhälsningar
    Elisabet

    SvaraRadera