onsdag 21 maj 2014

Livet är hårt ...

.had to...don't know why really...just had to pin this
Bildkälla: https://www.flickr.com/photos/beccabug/4803316905/in/faves-21266542@N05/?rb=1
...grymt, grymt, sa grisen. Det är väldigt mycket prat om danskt fläskkött i Sverige just nu och att de stora matvarukedjorna bojkottar den billiga danska fläskfilén. En dansk kvällstidning, Ekstrabladet, reste därför över sundet med danskt bacon och fläskkotletter, för att få svar på frågan: Är det verkligen något fel på den danska grisen? Och se, svenskarna tog glatt emot gratis danskt kött.

Jag kan inte låta bli att le. Visst, det inte bra med vare sig antibiotika eller trånga stior, men det här är en så typisk dansk reaktion på kritik. "Nu ska vi liva upp svenskarna. Kom vettja så drar vi över sundet med glatt humör och fläsk! Ta inte livet så allvarligt, kära granne, det löser sig och gör det inte det kan du här få saftig bacon, helt gratis!"


Jag anser verkligen inte att man ska använda antibiotika och att kött ska vara så billigt att det går ut över djurvälfärden, men någonstans är det ju även konsumentens ansvar när man köper den billiga danska fläskfilén. Så länge det är efterfrågan lär det ju fortsätta.

I månget och mycket ska man nog som svensk inte heller kasta sten i glashus. Svenskarna tror att de är så duktiga, men på många områden är de knappast helgon. Att rannsaka sig själv, det kan ibland vara nyttigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar