tisdag 3 juni 2014

Vad hjärtat begär ...

Hur gammal man än är och blir, så vet ens lilla mamma fortfarande precis vad man behöver och vad ens hjärta begär. Svenska tidningar, film, choklad och korsord låg nämligen i ett av födelsedagspaketen som öppnades under Sverigevistelsen. Dessa saker fungerar nämligen förebyggande och skjuter upp den där hemlängtan till Svea rike, som ju tyvärr kommer smygande emellanåt. De flesta som bor utomlands kan säkert känna igen den där nostalgin med svenska saker. Att höra ABBA:s Waterloo i radion kan få dig att gråta och hittar du kexchoklad på hyllan i Netto blir du alldeles varm i hjärtat. Och vem har inte försökt få kontakt med någon framför sig i kassan, som talar samma språk. Men sedan vinner den svenska blygheten och man törs ändå inte söka kontakt, även om kropp och själ skriker efter en svensk att prata med.





Nu har jag dock laddat mina Sverigebatterier hela helgen, så det är faktiskt rätt skönt att komma hem till dannebrogen, "røde pølser" och det grötiga språket.

Men vem vet, plötsligt kommer kanske hemlängtan smygande och då krävs det drastiska metoder ... eller i alla fall lite svenska ord-nötter. :-)

1 kommentar:

  1. Förstår att hemlängtan sätter in ibland. Speciellt nu när det är som allra vackrast här i Sverige. Tur att det inte är på andra sidan jordklotet som du bor... ;-)

    Det var roligt att träffa dig och lille H här i Närke. Lille H är ett riktigt charmtroll, precis lika charmig som jag har uppfattat honom via dina bloggar. :-)

    Välkommen som följare till Tiger!

    Kram
    Elisabet

    SvaraRadera