söndag 22 juni 2014

Konsten att njuta av livet ...

Finns det något bättre än sol och hav? Igår åkte vi en sväng till Risskov, en av Århus mest fashinabla stadsdelar och gick längs stranden bland alla pampiga villor och sött doftande rosenbuskar och kaprifoler. Jag har läst någonstans att just denna strand, för ett par år sedan, utnämndes av en kanadensisk tidning till att vara en av de 10 bästa stränderna i världen. Ja, ni hörde rätt, det är varken Hawaii eller Maldiverna det gäller, utan Åkrogen i Risskov. Men visst är det vackert här.


Sedan hämtade vi vin och mat hos Lisager, en cateringfirma med fokus på delikatesser och vin, som vi hört mycket bra om och som ligger ett stenkast från stranden. Förrätten var fantastisk! Så sommaraktigt det är med Skagen-räkor och aioli. Maken tog en tapas-tallrik med ostar och korvar i överflöd. Lille H ropade glatt "mmmmm, mee, mee" från sin barnstol och jag blev helt svett av att skala räkor och doppa i aioli för att hinna med hans tempo. 15 månader gammal och redan en dyr smak. Hur ska detta gå? 


Såhär i efterhand borde vi ha tagit två extra förrätter för huvudrätterna, hälleflundra med tomater och makens kalv, var en ganska tråkig och smaklös upplevelse och inte alls värda de dryga 150 kronorna/rätten.
Men å andra sidan slapp vi laga mat och kunde verkligen rå om varandra  ... 

... och det är guld värt.


1 kommentar:

  1. Så vackert! Det där såg verkligen gott o lyxigt ut!!!!
    Kram!

    SvaraRadera