torsdag 23 oktober 2014

Indiansommar

... eller är det brittsommar, det egentligen borde kallas? Den här milda hösten med försommartemperaturer. Jag plockade en hel handfull smultron igår. Jag kan inte minnas att jag någonsin gjort det i slutet av oktober. Även om de var röda smakade de dock inte solvarma dagar, men det kom ändå en bris av sommar när vi med gummistövlarna sparkade i de gula löven på marken bredvid smultrontuvorna och njöt av de små söta bären. Det känns fantastiskt att fortfarande kunna njuta av trädgårdens läckerheter.

Och apropå läckerheter så kokade maken rabarbersaft häromdagen, på de sista ståtliga rabarberexemplaren i trädgården. Och när man har kindtänder som försöker bryta igenom är det gott att suga på en rabarberglass och drömma om sommar, sol och att få plaska med vatten och vattna växthus ... och mamma med vattenslangen.


Men visst har hösten sin charm med alla löv och roliga vattenpölar som liten som stor inte kan låta bli att plaska i. Och att spatsera i skogen är extra roligt när det prasslar under fötterna. Och stora pinnar ska släpas hela vägen hem från förskolan, skam den som ger sig.












1 kommentar:

  1. Den där "brittsommaren" känns väldigt avlägsen nu! Vad mysigt att hoppa i vattenpölar och släpa hem stora grenar. Kanske lille H också kommer att släpa hem ryggsäcken full med stenar en vacker dag.......
    Kram!

    SvaraRadera