lördag 20 september 2014

Sol, glass och bus i Ry

Det är ett helt fantastiskt väder idag. Man kan inte annat än att bli glad. Efter att ha röjt i trädgården hela dagen, rensat ut i trädgårdsskjulet och planterat ljung i alla utekrukor är man värd en glass. I Ry, cirka femton minuters bilresa från Århus, finns en kiosk i en liten hamn som har världens godaste mjukglass. Glassen är nog vanlig standard men utsikten i kvällssolen gör att den smakar gudomligt.


Men till vår besvikelse var kiosken stängd för säsongen. Ja, vem kan klandra kioskägaren, inte hade han ju kunnat förutspå att det skulle bli strålande sol och 22 grader varmt i slutet av september.


Men nog fick vi glass alltid, tre-pack Magnum mandel-wannabe från matbutiken bredvid hamnen. Inte det vi suktat efter men det gick ändå, tur för Ry att solen sken och visade det lilla samhället från sin bästa sida.


2 kommentarer:

  1. Vilken härlig utflykt! Inte ofta det är så här varmt i september!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Härligt med en sensommarutflykt med bästa väder. Så fint det är där! Här lättade inte dimmolnen förrän vid tretiden på eftermiddagen. Och inte blev det så varmt som hos er. Nu förbereder vi oss i stället för hösten som visst är på väg... ;-)

    Septemberhälsningar
    Elisabet

    SvaraRadera