måndag 9 februari 2015

Frihet att själv välja

Den här veckan är det sportlov i Danmark och därför ska man hålla sig långt bort från både stadskärnor, gallerior och diverse sevärdheter. Alla som har barn har ledigt och danskarna vallfärdar både över dansk-tyska gränsen på väg till Alperna och sitter som packade sillar på Stena Line-färjan med Nicke Nyfiken och trubadurer som spelar schlagerhits.

Jag har aldrig ledigt när alla andra har ledigt, ofta så får jag en massa mejl med uppgifter som ska vara färdiga när kunden kommer tillbaka från sin efterlängtade semester. Det är livets lott för frilansare och egna företagare, att jobba när alla andra är lediga.

Men ... det är rätt skönt att ha en riktig intensiv jobbmorgon, bli färdig tidigare än förväntat och redan kl 13:30 säga och att det var det och istället sätta på sig oömma kläder, sätta sig i bilen, hämta upp denna lilla skruttunge på förskolan.


... och sedan ut i skogen och njuta det vackra vårvädret. Det är bättre än all betald semester i världen på en skidort som är överbefolkad av turister som alla trängs på backarna, eller försöka hitta en ledig solstol på stränderna i Thailand. :-)

Att inte göra som alla andra, det är lycka för mig.


2 kommentarer:

  1. Instämmer!!! Så söt!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Håller med dig, varför trängas med alla andra? Förstår att det är lycka att umgås med den där gullungen. ;-)

    Vinterhälsningar
    Elisabet

    SvaraRadera