fredag 19 juni 2015

Så kan det gå ...

Det är nog inte bara de danska politikerna som vaknar upp med en härlig champagne-baksmälla idag, hela Danmark är nog en aning chockat efter gårdagens kaotiska valresultat. Det blev så konstigt alltihop, men så är det ju när man bor i en demokrati. Allt kan hända.

Dansk Folkeparti, det danska parti som är mest invandrarkritiskt, blev andra största parti. Föga förvånande egentligen om man ser på tendenserna i Europa. Sossarna blev det största partiet, men trots det förlorade de regeringsmakten. Lökke från Venstre (som trots partinamnet är ett borgerligt parti) blir antagligen statsminister i en minoritetsregering, trots att partiet helt sonika har förlorat fler än 10 mandat. är mindre än Dansk Folkeparti och inte längre kan skryta med ett stort väljarstöd. Det är en cirkus med andra ord, men det är väl så politik är. Se bara på kaoset uppe i Sverige - ett gäng egotrippade politiker som sätter upp regler som ska gälla alla andra än dem själva, som leker gudar och som inte har någon som helst verklighetsförankring. Rena såpoperan med inslag av sandlådebråk och sårade egon med andra ord. Jösses.:-)

Vi firade i alla fall valvakan med valfläsk, färskpotatis och persiljesås, precis som alla andra danskar säkert gjorde igår. Och för alla pk-svenskar så var fläsket säkert fullproppat med antibiotika á la dansk stil och antagligen har vi förolämpat hela den muslimska världen eftersom vi frossade i gris under den islamiska fastan. :-)



Mätta på kolesterol-pumpad mat satte vi oss i soffan och väntade ut valresultatet ... eller rättare sagt så satt jag mest och läste en Agatha Christie-deckare. Det kändes mer intressant att lösa ett aristokratiskt giftmord än att se på salongsberusade politiker som försökte visa pokerface inför kameran, trots att många av dem misslyckats fatalt i valet.

Men i hela den här cirkusen kan jag i alla fall säga: Det är i varje fall inte mitt fel att det är politiskt kaos, jag har ingen rösträtt i det här landet. :-)

Glad midsommar förresten, det hade jag nästan glömt!





2 kommentarer:

  1. Inte bara i Sverige det är politiskt kaos alltså.......;-)
    Här firar vi en traditionell svensk midsommar ! Mulet, regnskurar och +11 just nu!
    Glad midsommar!
    Kram

    SvaraRadera