torsdag 28 maj 2015

Moulés frites för 65 spänn

I fredags kväll var det härligt försommarväder och vi styrde kosan in mot staden runt femtiden. Vi strosade i latinerkvarteret, Århus gamla stadsdel och kulturstråk, där alla uteserveringar var fyllda till brädden av danskar om firade att långhelgen äntligen börjat. För ja, här i Danmark har vi fortfarande lyxen att annandag pingst är en röd dag i almanackan.

Vi var på väg mot Olinico, en gastro-grillbar med priser som till och med en student-budget kan överleva. Vi hade länge velat pröva det. Ryktet sa nämligen att man kunde få en helt fantastisk Moulés frites till bara 65 spänn.

Väl framme vid hipster-haket insåg vi att det var en lång kö, restaurangen skulle öppna om fem minuter och kön var redan 10 meter lång. Vi ställde oss i kön, medvetna om att vi kanske inte skulle få ett bord, men så fanns ju alltid take-away-möjligheten och med strålande sol hade ju trappan vid ån inte heller varit en så dum idé.

Vi fick bord, ibland är det bra att ha med sig en tvåmeters dansk med armbågar, och beställde in en Moulés frites, två fish'n'chips, en öl och två ekologiska juicer för det nätta priset av 265 kronor.

Jag fick ett berg av musslor, som smakade ljuvligt, och hela portionen hade säkert räckt till två om man bara skulle ha lite läckert att tugga på. Dessutom känns det så gött när man kan få så mycket god mat för så lite pengar. Jag börjar förstå varför det var en sådan kö utanför det relativt nyöppnade haket. Hit kommer vi tillbaka och nästa gång tar vi maten med till hamnen, ett stenkast bort, och äter moules frites till måsarnas skri och salta vindar.



Bilden är inte den bästa, trött efter en jobbvecka, graviditetsglåmig och fullt fokuserad på att hålla i en exalterad liten H som satt på en barstol och frossade i härligt spröda "chips" och åt fiskpanering för glatta livet.

1 kommentar:

  1. Åh, vad gott!!! Dit får vi åka nästa gång vi kommer!!!!
    Kram

    SvaraRadera