lördag 20 augusti 2016

Hela världen under ett och samma tak

Århus är ju Danmarks näst största stad, men trots det känns den ganska provins-aktig. Det är först på senare år som den har blivit mer "storstad", säkert mycket på grund av att Århus är kulturhuvudstad nästa år. Århus är nu trendig och både the Times och andra större internationella tidningar lovordar vår lilla stad som the place to be.

Igår öppnade något som alla storstäder bör ha, en alldeles egen Street Food Hall. Stockholm har saluhallen och Köpenhamn har Ködbyen.

Det är grått och trist ute idag, så vi bestämde oss för att kolla in läget.


Vi hade egentligen siktat in oss på det vietnamesiska köket, men på ett sådant här ställe är det si och så med exakta öppettider, så därför valde vi något så autentiskt och danskt som rågbröd.


Det var dock lite uppdaterat rågbröd anno 2016 i form av tapas från Street food-vagnen Nord.Det smakade gott.


Lille H ville helst bara äta rökt lax och dricka hallonläsk, känns inte som världens bästa kombination, men det verkade som han njöt. :-)


Jag är säker på att Aarhus Street food kommer att få succé.  Stället vimlar redan av hipsters, barnvagnar och familjer som äntligen hittat ett hak där det inte gör något att ungarna kladdar och spiller och där man inte måste enas om en slags mat, här finns det mat för alla smaker och man kan resa jorden runt utan att förflytta sig nämnvärt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar