tisdag 7 april 2015

Påskutflykt

Igår var det, precis som hela påsken, kanonfint väder. Vi bestämde därför att tillsammans med våra kära grannar, som vi umgås mycket med, att åka på en lite utflykt över dagen. Vi började dagen i en modellpark med små lilleputtetåg ett par mil nordöst om Århus.



Lille H var eld och lågor och ropade: "Mamma, mamma, se tåg! Hurra!" Även om pappa inte var lika begeistrad över att försöka få plats med sina långa ben i barntåget som tuffade långsamt fram.




När man sedan får chansen att åka tåg helt själv med största idolen och bästa kompisen, den snart femårige M, då är lyckan total. Och de kunde knappt vänta på att konduktören skulle komma och klippa biljetten så att de kunde komma iväg.


Efter ett par åk, som säkerligen hade kunnat fortsätta i flera timmar, styrde vi bilen mot Lögten, en liten ort precis vid havet.

Där sprang de små ikapp på stranden, plockade snäckor och busade.



Sedan gick vi in i Gl Lögten strandkro, som låg precis vid stranden och intog en fantastisk lunchtallrik.




En fin avslutning på en helt fantastisk påskhelg!


2 kommentarer:

  1. Vilken härlig dag! Först nöjen och sedan god mat. Perfekt!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Ni hittar god mat lite varstans. ;-) Och fina utflyktsmål också! Här var det kallt och blåsigt hela påskhelgen, men i tisdags kom värmen, så nu har vi haft 14 grader varmt några eftermiddagar. :-)

    Vårhälsningar
    Elisabet

    SvaraRadera